Имам един приятел, който е уникален фен на всичко свързано с историята на войните, армията, военното оборудване и всичко в този ред на мисли. Просто толкова запален човек не съм виждал.

Преди няколко дни неговата приятелка ми се обади и ми каза:

„Пепи днес получи нова работа и иска да почерпи в събота. Иска ми се да му направим някаква изненада, но честно казано не знам какво да му купим и търся съвет… Помисли и ми звънни, за да организираме нещата!“

Бях категоричен, че ще трябва да е нещо свързано с неговата армейска мания. Започнах да се ровя в интернет и да търся най-различни неща. Те обаче или бяха прекалено сложни, или прекалено скъпи. И тогава ми хрумна идеята да му купим някакви модерни мъжки обувки.

Тогава попаднах на ДМР. Сайт, който продава всякакви модели и типове обувки, буквално всякакви. Започнах да разглеждам и какво да видя – милитари кубинки, че и повече от един вид.

Обадих се аз на момичето да си отвори Фейсбук и да погледне какво съм ѝ пратил. Оказа се, че тя обикна идеята, даже малко се зачуди как не се е сетила да купим мъжки обувки онлайн.

От няколко различни разцветки, ние избрахме да купим пясъчния модел Camel, тъй като това много се харесва на Пепи. От цялата работа обаче се оказа, че и аз се сдобих с едни такива, само че в по-тъмна разцветка.

Поръчах обувките, пристигнаха и всичко беше много бързо и коректно. Страхотна подплата, много живи цветове, стабилна подметка. Една от най-добрите ми покупки. Хем изненадахме приятно един човек, който много ценим, хем си направих подарък и на себе си.