Зимата не е най-любимия сезо на мнозина споделят от 7kefa, като едва 11 процента от анкетираните го предпочитат пред по-меките месеци.

За щастие можете да направите тези мрачни месеци далеч по-малко мрачни и първата стъпка към здравословното състояние в студеното време е да внесете малко топлина в мястото, където ще прекарате много повече време, отколкото бихте искали: вашия дом.

Надстройте завесите си.

Онези полупрозрачни дантели, които поддържат дома ви озарен от естествена светлина през цялото лято, просто няма да свърши никаква работа, когато зимата е факт. Ако искате да запазите дома си уютен и топъл, време е да преминете към по-тежка материя. Плътните завеси в приятно дълбоки тонове придават мигновена физическа и психологическа топлина на всяка стая.

Добавете цвят към вашата дизайнерска схема.

Дългите, сиви дни на зимата могат да съсипят дори най-оживеното домашно огнище за нула време. Имайки това предвид, опитайте се да добавите малко цветове към съществуващата си дизайнерска схема. Ярките шарени възглавници, зимният букет или няколко акцента с празнична тематика могат незабавно да озарят пространството ви, дори когато не виждате слънцето с дни.

Инвестирайте в някои подходящи постелки.

Памучни чаршафи и меки постелки за леглото. Да направите дома си по-уютен за зимата означава повече от добавяне на естетически чар – това означава и добавяне на комфорт към вашата спалня под формата на по-тежък текстил. Памучни фланели, кадифени фланели или тежки египетски памучни чаршафи са все топли алтернативи на средната ви тънка постелка и могат да направят дома ви уютен (и сънят ви много по-удобен) на практика за нула време.

Добавете удобни – не само хубави – декоративни възглавници.

Внимавайте: въпреки каквито и да било намерения да напуснете къщата, много от зимните ви дни неизбежно ще прекарате на закрито. Имайки това предвид, е наложително да има много петна, които да се допълнят с чаша чай или добра книга. Най-лесният начин да направите всяко пространство в дома си по-добро за развлечение екато добавете няколко възглавници. Това омекотява и затопля стаята мигновено и натрупва нивото на комфорт.