„Училище за Дядо Коледа“ в Япония показва на хората как да правят децата щастливи и как да им вдъхват вяра, че чудесата са възможни, съобщи „Ройтерс“. Само за един уикенд са се събрали 88 желаещи да облекат костюма на добрия старец.

Кандидатите за образа на известния в Япония Санта-сан, могат да усвоят подходящите умения в Академията за Дядо Коледа. Учебното заведение се намира в модерния район „Ропонджи“ в японската столица. Курсът за Дядо Коледа започва с подготовката на кандидатите за ролята.

Мераклиите овладяват вълшебни трикове за разчупване на леда с недоверчивите малчугани. Голяма част от уроците са посветени на овладяването на изкуството да се отговаря на трудни детски въпроси – като например: „Нашата къща няма комин и има охранителна система, как ще влезеш, за да ми оставиш подаръка?“.

След теоретичната част, кандидатите за Дядо Коледа плъзват по улиците на Токио, където разменят поздрави с минувачите и позират за снимки.

„Много деца вече не вярват в добрия старец, така че си казах – „Нека им възвърнем вярата“, споделя директорът на училището Масаки Азума.

източник: 24chasa.bg

Leave a Comment