Билетите за финала на Евровизия-2013 са били пуснати в продажба рано тази сутрин и са свършили само за 22 минути.

Входът за заключителния концерт, който ще бъде в шведския град Малмьо, струва различно в зависимост от качеството на мястото, най-евтините билетчета са по 10 евро.

Швеция е домакин на музикалния конкурс за пети път. Тазгодишното домакинство спечели Лорийн, която е победителката от Баку. Смуглата певица, чиито корени са от Мароко, набра 372 точки с композицията Euphoria. На второ място се класираха Бурановските баби с кавъра си “Party for everybody”. Шумотевиците около личността на Лорийн и клюката – дали всъщност е жена или травестит, вече са загърбени в очакване на новия конкурс.

Междувременно стана известно, че Полша и Португалия няма да участват поради кризата и финансови затруднения, припомня www.eg.ru.  Португалия преживява кризата особено тежко и трябва да спазва режима на тежки икономии, за да понижи бюджетния дефицит според рамката на ЕС. Полша още не е дошла на себе си след финансовото изцеждане във връзка с Европейския шампионат по футбол през лятото. Нито Португалия, нито Полша са печелили някога Евровизия и вероятно не разчитат на подобен успех и този път. Португалия се е класирала най-добре през 1996 година – на шесто място, а Полша – на второ през 1994-а.

източник: kliuki.bg

Leave a Comment