Едно тригодишно момченце е най-новият член на МЕНСА – „Клубът на умните”, като е постигнал резултат на тестовете за интелигентност 140 точки

Едно тригодишно дете стана член на МЕНСА. Малкият Уилям Потър е толкова интелигентен, че едва тригодишен е показал смайващите резултати на теста за интелигентност.

Неговият IQ e 140, което го подрежда до едни от най-умните хора във Великобритания, които са едва 2% от населението на страната. Заради уникалните си способности Уилям е поканен да стане член на „Клуба на умните” – МЕНСА, разкри сензационната новина Prize.bg.

Малкият Потър обожава да подрежда сложни пъзели на своя компютър. Вече е овладял почти до съвършенство китайски и испански език. По думите на майка му Лин, Уилям вече можел да брои до 20, познавал азбуката, различавал цветовете и формите на предметите далеч преди да навърши 2 години.

Едно от любимите забавления на момченцето било да чете пътните карти заедно със своите родители, когато пътували за някъде. Те винаги можели да се доверят на неговата уникално точна преценка откъде трябва да минат за избраната дестинация.

Една от неговите възпитателки споделя, че Уилям е като попивателна. Веднъж чул нещо, той го запаметява безпогрешно и може свободно да го използва по най-точния начин. Тя разкрива, че това се дължи на много дългото време, което родителите прекарват със своите деца, а не ги зарязват пред телевизора.

В целия свят, сред членовете на МЕНСА са едва на възраст под 10 години – две момиченца, които са станали членове на „Клуба на умните”, когато са били двегодишни и Уилям.

Leave a Comment