Много сте уморени, имате ужасно главоболие или изтощен предменструален синдром – това са често срещани състояния днес. Искате ли да се отпуснете и поне малко да се отпуснете? Погледнете дланта си, споделят от 7kefa.com. На нея има точки, с които можете да контролирате процесите в тялото си!

На дланите ни има няколко биологично активни точки, въздействайки върху тях можете да подобрите състоянието на тялото. Такива точки има и по стъпалата и ушите, но днес ще се съсредоточим върху точките по дланите на ръцете.

Биоактивни точки на ръцете

1. Палецът е отговорен за нашите емоции, а също така е тясно свързан със стомаха и далака.

Ако сте в състояние на стрес или депресия, ако сте измъчени от главоболие и често имате чувство на безпокойство, масажирайте палеца си, но така, че да не възникват болезнени усещания.

Масажът може да се прави за 3 до 5 минути или повече, всичко зависи от текущото ви състояние.

2. Показалецът е отговорен за смущение и страх.

А ако говорим за връзката с вътрешните органи, тогава този пръст е тясно свързан с бъбреците. Масажирайки показалеца си, вие ще бъдете в състояние да намалите бъбречната болка, да се отървете от усещането за дискомфорт в тялото и ще получите увеличение на енергията.

3. Средният пръст е отговорен за такива емоции като раздразнение и гняв.

Между този пръст и черния дроб има тясна връзка. Масажът ще подобри състоянието на черния дроб, ще подобри кръвообращението и ще се отървете от безпокойството.

4. Безименният пръст е отговорен за негативните емоции и храносмилателните разстройства.

Ако се чувствате като изцеден лимон, спешно масажирайте пръстена си. Такъв масаж не само ще ви развесели, но и ще подобри храносмилателната и дихателната система.

5. Малкият пръст е отговорен за нервността и несигурността.

Ако нещо ви дразни или сте загубили вяра в себе си, отделете няколко минути, за да масажирате малкия си пръст и всичко ще се оправи!

Знаейки за тези точки, можете да си помогнете по всяко време!