Ода за Черната Златка е най-новият хит в мрежата, съобщава HotArena.net, като цитира 1:1 поетическата творба. В строфите й Златка е показана с всичките й изцепки – необуздана ярост с повод и без повод, откровено невежество и обидно поведение към съквартирантите.

Жанровата характеристика на една ода предполага да възпееш нечий подвиг или светла личност. Светлата личност на Черната Златка е дълбоко скрита вътре в нея и не смее да подаде нос, защото в характера на моделката доминират други черти. Така поетическото внушение обръща знака и вместо да възпява – осмива и се подиграва на обекта за всичко, за което човек може да се досети. Не е пропуснато нищо – от набразденото с кратери като на Луната лице, до глупостите и безмозъчните прояви. “Дайте на Злати тоалетна хартия/ да бърше срама от таз дандания!” – възкликва неизвестният автор. Той съветва Злати да иде на село, където всъщност й е мястото – в което ние се съмняваме. Какви ще ги дъвче там? Овце ли ще пасе?!

Народният творец не спира дотук, а припомня как Златка знае да говори само обиди, а също и че “стои” с женено гадже в кревата. Почти трогателно звучат въздишките на твореца, който констатира, че пластичната хирургия е безпомощна да помогне на персона като нея, защото няма как да се присади мозък.

Гадно! Но не си ли го заслужи самата тя с поведението си? Как мислите?

източник: kliuki.net

Leave a Comment