Президентът Росен Плевнелиев излезе с ясна и категорична позиция по въпроса с нестихващите вече трета седмица протести в страната. Държавният глава е убеден, че единственият изход от създалата се в момента ситуация, са предсрочни избори. В официално заявление по повод случващото се вече 22 дена по улиците на столицата и големите градове, Плевнелиев твърдо заяви, че щом от правителството не правят никакви опити да се разберат с протестиращите, то тогава изборите са единственото възможно решение в критичната ситуация.

Президентът се надява от управляващите най-накрая да излязат с ясна позиция какво смятат да предприемат като по-нататъшни действия, за да върнат мира и реда в държавата. И ако това не се случи, Плевнелиев е твърдо “За” нови предсрочни избори, за да се избегне по-нататъшната криза в страната. Като пример президентът изтъкна протестите от февруари месец тази година, вследствие на които правителството на ГЕРБ се съобрази с исканията на хората и подаде оставка.

Държавният глава остро разкритикува позицията на кабинета да се преструва, че протестиращите не съществуват и да пренебрегва исканията им. Плевнелиев не е съгласен и с изказванията на някои депутати от управляващата коалиция, че дължат обяснение единствено на хората, гласували за тях, не и на тези пред сградата на парламента.

източник: razkritia.com

Leave a Comment