Ако се интересувате от pvc дограма врати и прозорци с най-високо качество, искам да насоча вниманието към един много специален производител. Това е немската фирма Kömmerling. Ако има някой с традиции в производството на PVC дограма, това е тази фирма.

Много ми харесва как успяват да съчетаят премиум качеството на продуктите си с отговорността към околната среда. Производството е подобрено от системата Greenline, която позволява да не се влага никакво олово.

Говорим за използването на висок калибър профили, които са много трайни. Повишават надеждността и качествата на цялата конструкция. Няма да има изкривявания, няма да има пролуки.

Много важно е обаче монтажът да се извърши професионално, за да може да се възползвате от предимствата на тази дограма пълноценно. Алумин дизайн ООД ще се погрижи за Вашите нужди и сигурността на Вашето вложение.

Да поговорим за два варианта за остъкляване с врати и прозорци на тази фирма.

  1. KÖMMERLING 76

Тази система разполага с 5 камери. Профилът е широк 76 милиметра. Възможно е остъкляване със стъклопакет до 48 милиметра. Коефициентът на топлопреминаване тук е UF = 1,1 W/m2  K.

  1. KÖMMERLING 88+

Тази система разполага с 6 камери. В нея са използвани ново поколение екструдирани уплътнения, в комбинация със среден уплътнител.  Профилът е с ширина от 88 милиметра. Възможно е използването на стъклопакет в диапазона от 32 до 52 милиметра. Тук топлопроводимостта пада до едва UF = 1,0 – 0,8 W/m2  K.

Да, това със сигурност е сериозна инвестиция, но повярвайте ми, тя си струва. При тези характеристики на качествена дограма, говорим за шумоизолация и топлоизолация от най-висок клас. Това директно ще повлияе разходите за отопление в положителна насока. Атмосферата ще стане много по уютна и спокойна. Това е гарантиран начин да се защитите от влиянието на климата.