Специализирана акция се готвят да направят служители на Националната агенция за приходите (НАП) и Националния осигурителен институт (НОИ) във фирмата на инж. Митко Димитров – Пайнера по повод списъка с хонорарите на певиците, който лъсна в интернет мрежата.

Пред журналисти служители на проверяващите органи разкриха, че институциите ще се самосезират, тъй като по всяка вероятност попълнените данъчни декларации на пайнерките и внесените от тях осигуровки не отговарят на парите които чалгаджийките прибират всеки месец. От НАП и НОИ ще се разровят в регистрите, за да проверят наново броя и стойността
на движимите и недвижимите имоти, собственост на певиците и техните семейства. Събраните данни ще бъдат сравнени с декларираните, за да се види дали има разминавания.

Според скандалния списък, в който мярката за участие е час и 15 минути, най-скъпоплатената попфолк певица е Преслава. За да изпее някой от своите хитове, едрогърдата брюнетка лапва рекордните 7 бона.

На второ място се нарежда Цветелина Янева с 6500 лева, а старите пушки Ивана, Камелия, Глория и Анелия вече се задоволяват само с по 5000 лева.

Очакваната мащабна проверка на НАП и НОИ ще бъде втора за последните 5 години. През 2011 г. разследващите органи успяха да докажат, че Ивана е укрила 45 000 лева данъци. Изпълнителката на „Шампанско и сълзи” е била без регистрация по ДДС, която е задължителна при годишен приход над 50 000 лева, с което си е спестила 20% налог.

Единственият, който няма да бъде закачан от проверяващите, е корифеят на българската чалга Азис. Той традиционно си плаща като поп – и не крие доходи. Само за 2009 година Васко се изръси с 1 млн. лева за данъци, като в тях е включил хонорарите си от участия и парите, които е взел като водещ във вече несъществуващата ТВ 2.

източник: razkritia.com

Leave a Comment