Лелята на Анджелина Джоли Деби Мартин е починала от рак на гърдата в неделя.

Мартин беше на 61 години. Тя е сестра на майката на Анджи, Маршелин Бертран, която си отиде на 57 години от рак на яйчниците. Маршелин се бори със заболяването цели седем години, но в крайна сметка загуби битката, а загубата й съкруши Анджелина.

Загубата на лелята на Джоли идва само две седмици, след като звездата официално съобщи, че се е подложила на двойна мастектомия. Актрисата предприела стъпката през февруари, а причината е генетичната й обремененост и високият риск да заболее от рак на гърдата.

Деби е била приета в болница миналата сряда и е починала в неделя.

Анджи и брат й подкрепят семейството

Съпругът на Деби Роналд Мартин казва, че Анджелина и брат и Джеймс Хейвън са били постоянно в контакт със семейството на леля си през последните седмици, за да окажат подкрепа. „Анджелина и съпругата ми си пишеха съобщения, тъй като за Деби напоследък беше трудно да говори“ – съобщава Роналд Мартин.

„Двамата се виждахме с Анджелина няколко пъти, откакто на Деби й поставиха диагнозата“ – разказа още той. „И аз, и Деби се гордеехме с решението й да се подложи на мастектомия. Това беше най-доброто нещо, което Анджелина можеше да направи, за да не се налага семейството й да преживява това, през което минахме ние.“

Много вероятно е именно болестта и на Деби, заедно със загубата на майка й, да е подтикнала Анджелина да вземе решението да ампутира превантивно и двете си гърди.

Междувременно, решението на актрисата и готовността й открито да говори за него породиха възхищението не само на обикновените жени, но и на много известни дами. Много звезди вече официално изразиха подкрепата си за Анджелина и признаха, че се възхищават на смелостта й.

Носителката на „Оскар“ планира да се подложи и на премахване на яйчниците.

източник: missbloom.bg

Leave a Comment