– Жулието, ще ти скоча на балкона!

– О, Ромео, сякаш паднал си от клона.

– Хапвай „Булка“ сладко-сладко. Дай туй сиренце на батко!

– Не е сирене, а деликатес.

– Наистина отвсякъде е шест.

Шекспир сигурно се обръща в гроба през последните дни, след като в национален тв ефир се завъртя въпросният диалог с героите от безсмъртната му трагедия на фона на чалга.

Това обаче не е нескопосан опит за нова екранизация на „Ромео и Жулиета“, а реклама на сирене с палмово масло „Булка чеиз“. Т.нар. деликатес с растителни мазнини се представя като продукт с ниско съдържание на холестерол – под 10 мг/100 г при препоръчителен дневен прием до 300 мг. В рекламата парченце от него пада в пазвата на Жулиета, която го вади оттам и го пъха в устата на Ромео – явно изкушен.
Жулиета похапва „Булка“ сладко-сладко. Ще сезираме Комисията за защита на конкуренцията, това е гавра с бранша и българското сирене, коментираха вчера от асоциацията на млекопреработвателите в България. Внушението, което диалогът в рекламата оставял у потребителите, е , че едва ли не ментето е нещо повече и по-здравословно от сирене.

Интересно е, че масираната реклама е на марката „Булка чеиз“ без да се споменава кой е производителят. Проверка на „24 часа“ показа, че продуктът е на шуменската „Фикосота синтез“ и е направен по поръчка в мандра „Милки лукс“ – Бяла черква.

Холдингът е собственик и на марките за сирене и кашкавал „Тертер“ и „Българеа“, които обаче се рекламират и позиционират в сегмента на най-качествените и с по-висока цена млечни продукти.

КЗК наблюдава всички пазари и се самосезира при съмнения за нарушения, но практиката е да не се коментира предварително стартирането на евентуални процедури, уточниха вчера от антимонополната комисия.

източник: 24chasa.bg

Leave a Comment