Нелеп гаф съпроводи и без това изключително трагичната смърт на големия български актьор Чочо Попйорданов. Куп грешки съпътстваха отпечатването на некролога му. От Министерство на културата сбъркаха некролога на известния актьор. Съболезнователното съобщение оповестяващо кончината на звездата бе залепено на фасадата на Народния театър. Но вместо Великден като момент на неговата смърт бе посочен Коледа.

“Навръх големия християнски празник Рождество Христово ни напусна още един знаменит български актьор”, пише върху некролога на Попйорданов направен от културното ведомство. А известния актьор всъщност почина навръх Великден.

По-надолу в некролога са изброени едни от най-емблематичните роли на актьора. А също и рядко срещаното му чувство за самоирония.

Нелепата грешка възмути много от почитателите на актьора. Които бяха крайно обидени от гафа на служителите от културното ведомство. От Дирекцията на министерството се извиниха за инцидента. „Сигурни сме, че там някъде, в по-хубавия свят, Чочо вече ни е простил”, казаха те по този повод и отново изказаха съболезнования за загубата му, пише „България днес“.

Не по-малък гаф сътвориха и от Би Ти Ви по време на телевизионно интервю с бащата на покойния актьор. Бившият шеф на БНТ Иван Попйорданов бе представен за зрителите като… бабата на актьора.

източник: kliuki.net

Leave a Comment