Времето, когато банята бе смятана просто за стая за хигиена, си отиде безвъзвратно! Съвременните бани, спокойно, могат да бъдат определени като всичко друго, но не и просто като място, в което да си вземете душ! Нещо повече! В днешно време, баните са се превърнали в едни своеобразни храмове, освен за тялото, но и за душата, а хората прекарват все повече и повече време в тях.

Една прекрасна зона, посветена изцяло на релаксацията и удоволствието, ето това е съвременната баня! Последната тенденция, която се наблюдава при баните е едно истинско завръщане към природата. Преобладаващите цветове, които царуват в тези кътчета са топли, земни и предразполагащи към спокойствие. Плочките за баня, стават все по-големи и красиво украсени с малки детайли, вдъхновени, именно, от природата. Морско синьо, тревисто зелено, лавандулово или дървесно, на пазара има голямо разнообразие от всякакви плочки за баня. В случай, че искате да разчупите малко банята си и да излезе от традиционните рамки, можете смело да замените плочките с гранитогрес. Не се ограничавайте в използването му само до пода! Гранитогресът изглежда изключително добре и върху стените!

Мебелите за съвременната баня са изключително семпли и изчистени. Безспорно хитът е подвижната вана, която да заема централно място в помещението! Тя е идеалното място за отмора след тежкият и дълъг работен ден. В случай, че банята Ви е прекалено малка, за да сложите вана в нея, може да заложите на друго, по-малко, но също толкова ефективно средство за релаксация – дъждовният душ! Огромният душ, създава усещането, че стоите под проливен дъжд, насред банята. Той, обаче, изисква и параван или поне някаква преграда между него и останалата част от помещението, иначе рискувате своеобразният валеж да измокри цялата баня!

Leave a Comment