Световноизвестната певица Тони Бракстън е приета по спешност в болница. Това сподели самата певица пред феновете си в Туитър. Бракстън страда от сериозни здравословни проблеми, а болестта й е наследствена. Нарича се лупус – заболяване на имунната система, което нерядко завършва със смърт. Тъкмо от тази болест е починал и чичото на певицата.

Говорител на изпълнителката е потвърдил за „Билборд“ информацията, че певицата е приета в болница. За да успокои почитателите си, Бракстън написа в личния си профил в Туитър, че няма нищо страшно и скоро ще напусне клиниката. Запознати с болестта обаче, се изпаднали в ужас от евентуалния фатален завършек.

Преди две години самата изпълнителка на хита „Un-break My Heart” разкри, че е болна от лупус – коварно автоимунно заболяване, което станало причина за смъртта на чичо й.

Освен това певицата има стесняване на кръвоносните съдове в сърцето. Преди време певицата сподели, че лекарите са й казали, че лупусът най-вероятно ще сложи край на кариерата й. Здравословните проблеми на Бракстън бяха и една от причините тя да обяви банкрут.

Лупусът засяга предимно жени в съотношение 9:1 спрямо мъжете. Автоимунното заболяване има няколко форми, сред които и такава, причинена при вземане на определени наркотици и лекарства.

източник: pravda.bg

Leave a Comment