Жена изгоря, за да спаси чедото си от пожар. Тази лична трагедия е на 19-годишната Ани Грозданова, която е настанена по спешност в „Пирогов” с опасност за живота и с над 30% изгаряния по цялото тяло.

Младата майка от видинското село Тополовец е спасила своето едногодишно дете, като е рискувала собствения си живот. Фаталният инцидент се е случил в нощта на 22 ноември, предаде bTV, цитирана от БЛИЦ.

Ани и малката Далия си били легнали, когато в просъница майката чула някакви странни пропуквния и пращене, откъм коридора. Тя веднага скочила от леглото и в момента, когато отваря вратата, огънят пламва с още по-голяма сила. Тогава младата жена търси изход към терасата, споделя съпругът на Ани – Дионис Грозданов, който не бил у дома си в злополучната нощ. Оказва се, че таблото е гръмнало, допълва бащата.

Със сетни сили Ани разбива стъклото на терасата и започва да крещи за помощ. В този момент бабата на съпруга й, която живее на долния етаж на къщата, чува зова за помощ и успява да премине през счупеното стъкло на вратата на терасата. Ани й подава бебето.

Съседи на жените, чули виковете им, се притичват на помощ. Пръв се отзовал Ивайло Цветанов. Той споделя, че целият покрив на къщата е бил обхванат от пламъци. Пожарникарите пристигат след около 35 минути. Те са хвърлили една цяла цистерна с вода, но тъй като е станал проблем с тока, огнеборците са спрели гасенето на пожара с вода.

След инцидента Ани е настанена в „Пирогов” с изгаряния по цялото тяло над 30%. Тя е в тежко състояние, в реанимация, с опасност за живота, обясни д-р Ясен Арабаджиев от Клиниката по изгарянията. Тепърва на младата жена ще й предстоят няколко пластични операции и дълъг процес на възстановяване.

След тази трагедия, съседите се опитват да разчистят останките от изгорелия дом, да го укрепят, за да не рухне докато мине зимата. В центъра на селото е поставена и урна за дарения, с която да се събират средства за лечението на младата майка.

източник: chudesa.net

Leave a Comment