Едно от най-важните дела, които един човек може да приеме за призвание, е да бъде треньор на деца. Треньорите могат да са мъже или жени, да са на всякаква възраст, да идват във всякаква форма.

Детският треньор е много интересно явление. От една страна е нещо като учител. От друга страна, неговата роля е да въдвори у подрастващите малко по-различни ценности. А много характерно е, че той много често е и приятел на децата. И нещо, което всички родители и треньори трябва да осъзнаят е, че в тази работа, спортните умения много често са на заден план. Много по-важни са човешките. Спортсменството е в Winbet.it

И много родители са изправени пред избора къде да запишат детето си на спорт. Нашите приятели от Eurobet365 споделят основните характеристики, които трябва всеки треньор на деца да притежава и да възпитава.

  • Уважение към опонента
  • Уважение към реферите, разумно отношение и абсолютно никакво влизане в конфликт с тях по агресивен начин
  • Много сериозно взимане под внимание на здравето и безопасността
  • Да са отборни играчи и да възпитават децата на екипност
  • Да са с много силен дух и да предават това на децата
  • Да се наслаждават на победите и да се учат от загубите и да показват това нещо много ясно
  • Да се стремят към величие и успехи, към сбъдване на мечти, да заразяват подрастващите с това
  • Да се забавляват и да се радват на това, което правят
  • Да се държат класно и да налагат етикет на държание

Правилата не са номерирани, защото не са подредени по важност. Опитът ни показва, че няма най-важно, а има много компоненти, които оформят правилният краен резултат.

Много хора си мислят, че забавлението е по-важно от това да уважаваш опонента например.

Имахме приятел, който играеше футбол в един университетски отбор. Излизат да играят срещу друг университет, на финал, и печелят убедително. Печелят титлата. Когато срещата започва, всички играчи се нареждат в центъра, за да се поздравят отборите и да си пожелаят успех. Когато нашият приятел се здрависал с последния играч от противниковия отбор, той чул нещо много грозно.

„Не ни пука дали ще ни победите, ние победихме отбора на университета, който ни е враг и само това ни интересува. Вие не представлявате никакъв интерес за нас.“

Ух….

Още една история на друг наш приятел, треньор на 7-годишни деца по футбол. Извел ги да играят за шампионат и губят мача с 10-1. Нареждат се децата след края на срещата, за да се поздравят. Той инструктирал своите играчи да се здрависат с противника и да го поздравят за успеха. И това и чул. Децата стискали ръцете на победителите и ги поздравявали с „Добра игра!“. Чул обаче и наглото държание на противника, които вместо с „Добра игра“, отвръщали с неща като „Не струвате!“, „Не ставате!“, „Малко ви беше!“. И това от деца. И вярвайте, голяма роля за това държание има техният треньор.

Спортсменството е много важна ценност и е отговорност на всички, но най-вече на треньорите. Защото те могат да дадат най-силен пример на децата. Открий добрият пример и пътят към победата в Winbet scommesse.

Защото децата виждат обратното навсякъде в реалния живот. Дори в неща, които все още не разбират, но са достатъчно явни, за да им покажат грешното поведение.

Например политиците. Забелязали ли сте как, когато загубят на избори, те започват да критикуват резултатите, опонентите си, да се оправдават, да обиждат. Как се опитват да променят правилата, как се опитват да нагласят ситуацията, за да е изгодна на тях. Много лош модел на поведение, който със спорта може да бъде изкоренен от съзнанието на децата.