Установено е, че един огромен айсберг се е откъснал от Антарктида. Светът е изпаднал в шок при мисълта, че това се случва месец преди фаталната дата 21.12.2012 година. Мнозина се запитват дали това не е началото на края?

Забелязано е, че на повърхността на ледника се образува пукнатина, която се увеличава с всеки изминал ден. По този начин айсбергът започва да се отделя от общата маса лед, писаха от БЛИЦ.

В момента пукнатината е с дължина от 30 км. Ширината й е 243 км. На някои места пукнатината достига до 55 км в дълбочина. Скоро немският спътник TerraSAR-X откри втора пукнатина на повърхността на ледника, пишат колегите от chudesa.net.aisberg 300×199 КОШМАР! АЙСБЕРГ, голям колкото НЮ ЙОРК, застрашава Земята!

Огромният ледник, който иска да се откъсне от сушата вече е наименуван от учените от НАСА. Те са го кръстили Пайн Айлънд.

Масата лед с дължина 50 км, се е образувала в подножието на планината Хъдсън и до морето на Амундсен. Айсбергът Пайн Айлънд се намира в западната част на континента Антарктида.

През 2001 година от същото място се беше откъснал друг голям айсберг, но в никакъв случай не бе така голям, както този.

В момента се наблюдава затопляне на климата. Тези наистина катастрофални процеси са породени именно от това глобално затопляне. Топенето на ледовете на Северния и на Южния полюс ще доведат до покачване нивото на водата в Световния океан. По-високото ниво на водата ще наводни редица крайбрежни райони по Земята.

източник: razkritia.com

Leave a Comment