Това, което виждате на снимката не е кадър от филм на ужасите, нито сцена от Втората световна война, а обикновена сватбена церемония. Гостите на тържеството са със защитни костюми и газови маски вместо красиви тържествени тоалети и елегантни дамски прически и грим.

А как ли се чувства младоженеца, когато свещеникът произнесе: „Вече може да целунете булката.”?

Причината, поради която младоженците празнуват така най-щастливия си ден не е приумица, нестандартна изцепка или опит за оригиналност. Церемонията е проведена на най-страшното кътче на света–тихоокеанските острови Изу, пишат от div.bg.

Островите са известни като едно от най-опасните места в света, но причината за това не са нито дълбоки пропасти, нито гигантски паяци, а местното население.

През 2000 година повишената активност на островните вулкани принуждава жителите спешно да напуснат домовете си заради високите нива на отровни газова. Пет години по-късно населението се завръща обратно, но всички са принудени да носят газови маски непрекъснато, за да се предпазят от опасните и отровни изпарения, с които е наситена атмосферата.

Именно това е и причината за кадъра, на който ставаме свидетели. Това вероятно е най-кошмарната сватбена церемония, която някога сме виждали. Младоженците и техните гости са като извадени от постапокалиптичен хорър и кадърът навява повече асоциации с ужасите на Втората световна война, отколкото с щастливо сватбено парти.

източник: kliuki.ws

Leave a Comment