31-годишна жена от Монако наскоро е приета в болница с оплаквания от аритмия и периодична загуба на съзнание.

Нивото на калий в организма й е ужасно ниско (2.4 mmol/L при положение, че за жена на нейната възраст тази стойност трябва да е два пъти по-голяма), но въпреки тези симптоми жената няма роднини, които да страдат от сърце.

По-нататъшното проучване обаче открива един потресаващ факт – в продължение на 16 години жената не е пила нито капка вода. Вместо това тя консумирала само Кока-кола. Очевидно първото нещо, което лекарите направили било да й кажат да спре да пие популярната безалкохолна напитка, след което написали научен доклад по случая.

Оказало се, че ставало въпрос за невероятно решение, според което жената пиела само Кока-кола. Но не като експеримента от Super Size Me, където журналист прави експеримент със здравето си, като се храни само и единствено с Макдоналдс в продължение на 30 дни, а като начин на живот. И не в продължение на месец, а на много години.

Разбира се, след като жената била принудена да спре с газираната напитка, организмът постепенно започнал да се възстановява. За седмица нивото на калий тръгнало нагоре, а пулсът започнал да се нормализира. Случаят с жената бил представен на здравна конференция в Европа, а предстои да бъде публикуван и в научно списание. А междувременно продължават да се правят масови пропаганди на газираната напитка, представящи я като верен и вкусен приятел на хората.

източник: woman.bg

Leave a Comment