Чакам с нетърпение да бъда обвинен за подслушванията. Това обяви бившият вътрешен министър Цветан Цветанов от трибуната на парламента по време на дебата за избор на две парламентарни комисии.

Той се изказа в защита на квотния принцип на състава им и срещу искането на БСП, ДПС и „Атака” за паритетен принцип.

Цветанов обвини трите партии в тайни договорки.

„Видя се, че тройната коалиция – „Атака“ БСП и ДПС, е управлението и подмяната на вота на българския избирател. Всички сме свидетели на подмяната на ценностите. Ние ще бъдем конструктивна опозиция, но няма да допуснем всеки да интерпретира по своему”, настоя той.

„БСП и ДПС имате 120 депутати, затова Станишев смени мястото си до Местан – за да може да си говорят, а Сидеров да е отзад, за да ви подкрепя, когато е необходимо”, заподозря Цветан Цветанов.

След това изказване лидерът на ДПС Лютви Местан посъветва бившия вътрешен министър да свикне с новия си статут на опозиционна парламентарна група.

„Добре е да приведете езика си с новия си статут – тривиален, опозиционен. Председателят на Народното събрание ви направи забележка, че времето ви е изтекло, той имаше предвид, че просрочихте 3 минути за дуплика. Изразът „времето ви изтече” има доста по-общо политическо звучене и значение – изтече ви времето, политическото време, за да продължавате да раздавате морални присъди от тази трибуна и да се произнасяте по това кой на кое място седи. Моето място тук до Пеевски, Имамов, Цонев се определя от вота на избирателите на ДПС, няма да го определяте вие”, коментира Местан.

„Вие ли ще говорите, че комисиите са значели нещо по ваше време? И за тайни договорки?”, отговири на Цветанов и депутатът от ДПС Делян Пеевски. „Имате ли срам да го говорите, погледнете ме в очите!”, призова той. „Уведомихте ли комисиите за СРС-та и подслушванията. Имайте срам!, призова още Пеевски.

Цветанов репликира с нови обвинения. „Всички видяхме как един депутат казва в youtube „Страхува ли ви ГЕРБ”, Не, не се страхуваме”, каза той. Зам.-шефът на ГЕРБ припомни на Нинова скандала Фронтиер, а на Манолова връзките й с Фози и черешовия бос.

източник: dnes.bg

Leave a Comment