Озверели роми смляха от бой продавачка на денонощната бакалия насред Бургас, а след това ограбиха стоката в магазина. Екшънът се разиграл в разгара на ромска сватба на 15 септември, но излезе на бял свят днес, след като читател го предоставил на сайта „Флагман“.
Мургавите поставили един фургон по средата на улицата, а мощни кючеци озвучаваха целия квартал. Проблемите започнали около 20 ч., когато 10-15 роми, заедно с тумба деца, се запътиха към бакалията, където възрастните се правели, че пазаруват, а малките деца плячкосвали салам, кашкавал, олио и всякакви други храни.


При затварянето на вратата обаче продавачката без да иска бутнала на земята бременна ромка, която станала си тръгнала. Останалите обаче побесняли и за секунди целият магазин бил обграден.
Побеснелите роми започнали яростно да блъскат по заключената врата на магазина. Жената обаче натиснала паник-бутона и на мястото се озовавали цели четири екипа на СОТ 161. На място пристигнал и полицейски автомобил от Четвърто РПУ.
Полицаите не успяли да усмирят мангалите. Циганите продължили да викат по магазинерката и да бият с юмруци по вратата и прозорците. В това време някой от тях счупил стъклото и няколко души се нарязали. В крайна сметка, ромите се оттеглили, като само един е арестуван. Под полицейски кордон продавачката едва е спасена.

Жената се е изкарала медицинско, но все още няма резултат от разследването на полицията за случилото се.

източник: pik.bg

Leave a Comment