Синди Крауфорд изглежда наистина зашеметяващо дори на 47 години и след раждането на две деца. Няма как обаче да не се подчертае, че в нейната професия да поддържаш тялото си в перфектна форма е от ключово значение.
Крауфорд, която е първият супермодел, позирала гола за списание „Плейбой“, често е споделяла своя начин на спортуване или спазване на диета. От Kozmetikata.com припомнят няколко от основните и най-ценни съвети, които Синди е давала на дамите, за да изглеждат те по най-добрия възможен начин.

Правило 1 – Не търсете оправдания
Жените често си казват: „Отпуснала съм се само, защото никога не успявам да стигна до фитнес залата. Ако имах още 24 часа на разположение, щях да успея да се занимавам с фигурата си…“

Забравете за извиненията. Тренировките може да се правят по всяко време и не само в фитнес залата, а дори по стълбите до офиса вместо с асансьора“. Тук и тук можете да намерите интересни упражнения за изпълнение у дома или дори в офиса

Правило 2 – Освободете се от рутината
Нормално е да се отегчите, ако в продължение на пет години, три пъти в седмицата посещавате една съща зала и правите едни и същи упражнения.

Опитайте се да разнообразявате тренировките си – днес може да побягате в парка, утре да поплувате или да покарате велосипед.

Правило 3 – не се отказвайте от нищо
„Ако не можете без шоколад, не се отказвайте от него, просто не го консумирайте всеки ден. Нека парчето торта бъде награда за добре свършените задачи през деня или за няколко свалени килограма“.

Да се откажем от любимите храни е много тежко. Аз до умопомрачение обичам макароните и белия хляб, въпреки че зная, че те са безумно вредни за фигурата ми.
Въпреки това редовно ходя в италиански ресторанти и ям толкова паста, колкото мога.

После, естествено се ограничавам и усилено се опитвам да се освободя от калориите с тренировки, но фактът си е факт – мога да си позволя да ям, всичко, което искам“.

Правило 4 – Купете си гирички
„Често се случва така: занимавате се с фитнес ежедневно, но в някакъв момент разбирате, че резултатът не е толкова видим.

Това е точно моментът, когато трябва да се отправите в най-близкия магазин за спортни стоки и да си купите няколко комплекта гирички.

По-леките използвайте за укрепване на мускулите на гърба, а по-тежките – за това да оформите бицепсите и трицепсите“.

източник: blitz.bg

Leave a Comment