ВАЖНО!!!! ПРОМЕНИ ЗА ДЕТСКИТЕ НАДБАВКИ!

Детските надбавки занапред ще се изплащат по нов механизъм, който да отчита индивидуалните нужди на всяко едно семейство, съобщи вчера социалният зам.-министър Валентина Симеонова.

Според нея не е добре да продължи сегашната практика добавките да се раздават на принципа за всички по малко. Въпреки съществуващия подоходен критерий от 350 лв. месечно на член на домакинството сега близо 80% от децата у нас имат право на този вид помощ. Същевременно сумата е малка и недостатъчна, за да посрещне реално нуждите на едно дете.

Справедливо е детските надбавки да се дават според договор, който държавата ще сключва със семейството, счита Симеонова. В него редом със сегашните условия за направена имунизация, за задължително посещение на училище, ще се запишат и нови критерии за качествена грижа за детето.

“Доброто родителство не означава само формално спазване на законовите изисквания, а системно полагане грижи и поддържане на добро качество на живот в това семейство. В противен случай не е разумно да се дават тези помощи, тъй като ти не се показваш като добър родител. При такива условия е по-справедливо е там, където семейството се нуждае от по-голяма подкрепа, да я получава”, каза Симеонова.

Тя уточни, че промяната трябва да бъде подложена на широк обществен дебат.

И сега има изисквания за детските помощи по Закона за семейните помощи за деца. Изисква се детето да има всички имунизации според националния имунизационен календар, както и да посещава редовно училище.

През 2012 г. са били спрени детските добавки на около 3500 семейства заради натрупването на повече от 5 неизвинени отсъствия на децата им в училище, а на други 1000 семейства заради ненаправена имунизация, показват данните на Агенцията за социално подпомагане.

Тази година детските ще останат 35 лв. месечно при същия доходен праг, но промяната може да стане до края на мандата на това правителство, каза Симеонова.

източник: 24chasa.bg

13 Responses to ВАЖНО!!!! ПРОМЕНИ ЗА ДЕТСКИТЕ НАДБАВКИ!

 1. Marco Plamena Maisenbacher says:

  e tova, ako ne e podigravka s balgarskite deca, zdrave mu kaji.Kolko sa razhodite na socialnia ni ministar na mesec za sobstvenite mu deca?

 2. Daniela Zheleva says:

  az mislq, 4e vsqko dete trqbva the ima detski nadbavki, no syobrazeni s dohodite na roditelite. Decata na tezi roditeli, koito sa bezrabotni the vzemat minimalni mese4ni nadbavki, a za ostanalite the se oprdelq spored praga na koito se osigurqvat! Taka vseki 6te se stremi the raboti, zada polu4ava!

  • Galia Trifonova says:

   Глрупости….на запад няма такива изисквания-всяко дете получава еднаква сума. “За безработните минимални“-ама вие чувате ли се какво говорите? Тези хора данеби да са безработни по своя воля? Вземете да се кандидатирате за депутат-щото такова ви е мисленето явно. Всяко дете трябва да взема надбавки-и не кирливите 35 лева, а поне 50…особено пък безработните. Това е подигравка направо-да се дават различни суми. Значи аз ако съм безработна, и въпреки упоритото търсене не мога да си намеря работа, детето ми ще е наказано…..боже,боже…народа се побърка

  • явно не всички са с всичкия си….

 3. Аз мисля , че всяко дете заслужава детски надбавки, няма значение в бедни или богати семейства е то!Но въпреки всичко с тези 35лв. незнам какво може да му се купи на това дете през месеца?Затова в България няма раждаемост – как да има?

 4. ГАД ДО ГАДА…..ГАД СЛЕД ГАДА../..

 5. ГАД ДО ГАДА…..ГАД СЛЕД ГАДА../..

 6. moje bi deputatite na borsata trqbva the I'm dadat 35 lv a ne 1200.

 7. I kakvo , pak vsichki oblagi sa za romite.

 8. Galya Georgieva says:

  ОЩЕ КВИ ЛАЙНА ЩЕ ПОИСКАТ? ТО И БЕЗ ТОВА КАТО ИДЕШ ЗА ТИЯ 35 ЛВ ТЕ ГЛЕДАТ КАТО НАХАЛНИК И СЕ ОТНАСЯТ С ТЕБ КАТО С ПРОСТАК!А НА ЦИГАНИТЕ ИМ ГИ ПОПЪЛВАТ ! ДА НЕ БИ ЕДНА НЕГРАМОТНА ЦИГАНКА МОЖЕ ДА НАПИШЕ С ДУМИ НЯКАКВА ЦИФРА ???АЗ СЕГА ТРЯБВА ДА ПОДАВАМ И НАПРАВО МИ СТАВА ЗЛЕ!

 9. Galya Georgieva says:

  ДАТАТА НА ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е ОТ 9 ЯНУАРИ!ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ПАДНА! НЕ ЗНАМ КОЙ ГИ ПУСКА ТИЯ СТАРИ НОВИНИ ДА СЕ ПОДИГРАВА С НАС!

 10. Томно такаа…Още и още бюрокрация,служебни бележки и излишна документация!Колкото повече утежняват условията за получаването на 35 лв.месечно,толкова повече хора се отказват от тях!А това е целта на всички правителства на прехода!ГЕНОЦИД СЕ НАРИЧА ТОВА,Г-ЖО СЛУЖЕБЕН МИНИСТЪР!|Само си тракате ченето,колкото да не заспите!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Статиите и видео клиповете качени на този сайт водят до първоизточниците им.
Ние НЕ носим отговорност за написаното съдържание на уеб сайта. Снимките са намерени в огромното интернет пространство, посредством Google Images.
Възможно е огромна част от статиите качени в уеб сайта, да са НЕДОСТОВЕРНИ и да не отговарят на съдържанието написано в тях. Клиповете са СТРИЙМ от ютуб и други видео сайтове.
Запазваме си правото да трием статии, по всяко време, както и видео клипчета. Ние НЕ носим отговорност за рекламите/статиите/видеото/коментарите публикувани в уеб сайта.