Популярното в близкото минало комедийно телевизионно шоу “Тутурутка” се завръща, но не на малкия екран, а в интернет. След 10-годишна пауза Венци Куцаров, Иван Чешмеджиев, Камен Денчев и Иван Бояджиев се заемат със задачата да възродят предаването, чиито хумористични скечове и песни им спечелиха народната любов в началото на века.

Комиците обявиха това със съобщение в актуален междугалактическо-апокалиптичен стил: “Разруха. Имперските мас-медии са завладели всяко кътче от галактиката и зомбират беззащитното население. Страх и паника поддържат властта на тъмната страна.

Група рицари – джедаи успяват да се скрият от покварата на отдалечената звезда “21” в системата “Млечен път”. Там те се научават да използват Силата в ново, непознато измерение. След дълги години в изгнание, бунтовниците се изправят срещу Злото, за да върнат смеха на хората и да възстановят загубения баланс във Вселената. Предстои една последна битка…”

Така иносказателно авторите на шоуто споделят факта, че след като през 2002 г. договорът им с варненската телевизия Мустанг изтича и не бива подновен, те се опитват да си сътрудничат с други телевизии, но без резултат.

“За 10 години “Тутурутка” отправя повече от 20 официални предложения за телевизионно предаване към всички възможни медии в България (БНТ, BTV, NOVA, ТВ7 и др.) И до ден днешен няма нито 1 отговор”, пише в сайта на “Тутурутка”, където може да бъде видян и официалният трейлър на възроденото шоу The Great Return.

Според видеото първи епизод ще бъде излъчен онлайн на 5 май 2013 г.

източник: avtora.com

Leave a Comment