Зората на чалга музиката у нас роди много звезди. В началото на 90-те години на миналия век никой уважаващ себе си купон не минаваше без звуците на мелодиите на Лия, Сани, Ина, Никсън и кой ли още не. Въпросните изпълнители съвсем спокойно могат да бъдат наречени “стожерите” на чалга културата у нас. Какво се случва обаче днес с тези изпълнители, които навремето бяха сред най-големите звезди в страната. От kliuki.net събрахме любопитна информация за житието и битието на някои от най-популярните по онова време певци и певици.

1. Петра – в последните седмици гръмна скандал, че хищната хиена на поп фолка заработва като платено момиче в Кипър. Самата певица естествено побърза да отрече този слух, заявявайки, че дори обмисля завръщане на музикалната сцена след като е подписала договор с руска продуцентска компания. С какви средства обаче се издържа в страната, певицата не пожела да поясни.

2. Мая и Магапаса – сред първите и най-култови дуети в родното музикално пространство. Освен на сцената, двамата бяха двойка и в живота и дори имат дъщеря. След като кариерата им започна да залязва обаче двойката се раздели и всеки пое по свой път. Магапаса остана в България като се опита да пусне няколко парчета, но без особен успех. Мая пък запраши за Щатите, където живее и до днес. Ако се вярва на слуховете, бившата певица заработва като стриптийзьорка, разчитайки на стегнатото си тяло и платежоспособни клиенти.

3. Никсън – един от първите секссимволи в родната чалга. Изпълнителят на “Руса птичка” докарваше до истерия ученичките само с появата си на сцената. Младежът, прочул се само на 16 години обаче не издържа на напора на славата и тръгна по пътя на наркотиците и връзките-еднодневки. Падението на някогашната звезда става пълно след като влиза в затвора по обвинение в кражба, хулиганство, притежание на наркотици и какво ли още не. По едно време дори тръгна слух, че певецът е умрял от свръхдоза. Който се оказа фалшив, за радост на малкото му почитатели, които все още го помнят.

източник: kliuki.net

Leave a Comment