Поредното чалга безобразие накара десетки жители на столичния квартал „Младост ІV” да излязат на протест. Оказа се, че началникът на „Пайнер” – Митко Димитров е мобилизирал цяла батарея от тежкотоварни машини, с които иска да разруши детска площадка и на нейното място да строи жилищен блок!

Хората са потресени от нахалството на инж. Димитров, а още повече, че площадката е направена от самите тях, за да има къде да играят и спортуват децата – бъдещето на България. За пореден път обаче практиката показа, че у нас се прави всичко възможно, за да се лишат подрастващите от средства за здравословен живот и да се възпрепятства нормалното им развитие.

„Децата ни искат да играят, а тежки и огромни машини разсипват единствената площадка, която имат за игра. Кой позволява да се променя устройственият план на цял един квартал, защо никой не ни информира и не попита дали сме съгласни? Ами вие какво си мислите, че така се раздават милиони за чалга! Ето къде отиват държавните и европари, то си е повече от ясно. Милионче тук, милионче там и после министрите не можеш им хвана броя на апартаментите”, коментира столичанинът Даниел Атанасов, напомняйки за нелепо отпуснатите 2 милиона лева в помощ на чалга империята „Пайнер”.
С 2 000 000 лева за чалга могат да се построят 2 000 спортни площадки!

Простото изчисление на строителни специалисти показва, че с парите за чалга, държавата може спокойно да построи около 2 000 спортни площадки в цялата страна! Въпросът е обаче кой и защо не иска това да се случи, защо се прави всичко възможно, за унищожаване на масовия спорт в България!

Районният кмет на „Младост” Цвета Авджиева сподели пред журналисти, че издаденото разрешение за строеж в полза на Митко Димитров със сигурност е коментирано през 2009 година, но изказващите недоволство просто „не са присъствали на общественото обсъждане”. Това била причината сега да получат тази неприятна за тях изненада.

В същото време кметицата категорично заявява, че никога няма да разреши строеж върху детска площадка. Но в този случай всичко просто е изрядно откъм документация, но все пак ще има проверка …

източник: skandalno.net

Leave a Comment