Oблечен в усмирителна риза и носещ маска на Волен Сидеров, журналистът Найо Тицин е бил отведен от полицията в патрулка заради това, че се разхождал между огражденията и сградата на НС, съобщава БГНЕС.

Полицаите помолили Тицин да застане пред огражденията на парламента от страната на градинката на НС, а не зад загражденията, където се намирал.

Продължава протестът пред сградата на НС. Една част от протестиращите тръгнаха на шествие и блокираха кръстовището на бул. „Васил Левски“ и ул. „Оборище“.

Рано тази сутрин в 08:00 часа недоволни граждани се събраха на протест пред парламента. От днес мотото на протеста е променено и от сутрешно кафе, то е обявено за „целодневно“.

Организацията на протеста се води изцяло в социалните мрежи. Въпреки предварително обявеното намерение пиенето на кафе пред парламента днес да бъде целодневно, това едва ли ще се случи, тъй като дошлите на площада са предимно млади и работещи хора и са тук на път за работа. Те вероятно няма да останат пред НС цял ден. Мерките пред сградата на Народното събрание са изключително засилени. Метални заграждания и полицейски кордон са обградили сградата на НС, а движението по бул. „Цар Освободител“ в участъка между СУ и ул. „Раковски“ е затворено.

Найо Тицин е журналист, продуцент, автор на книги, сред които „Иван Костов – отговори“, „Ваше Величество, колко Ви е часът?“ и документални филми – „В търсене на Дон Жуан“, „Лице в лице с Агрипина“. Вълнува се от историята и актуалните обществени събития. През есента по БНТ тръгва сериалът „Четвърта власт“ – „политически трилър с класическа формула за сблъсъка между политици, тайни служби и медии“, на който Тицин е продуцент.

източник: actualno.com

Leave a Comment