Истинско чудо споходи български пенсионер от Русе. Дни след посрещането на новогодишните празници 62-годишният бивш миньор отишъл да изтегли пенсията си и се натъкнал на истинско чудо. Оказало се, че в картата му има 5 000 лева. Мъжът помислил, че е станала някаква грешка и веднага отишъл в НОИ. Когато служителката му казала, че няма грешка и парите са негови, пенсионерът едва не получил удар.

Оказало се, че в продължение на 12 години възрастният човек е бил ощетяван от държавата заради неправилно изчисляване на пенсията. На грешката случайно се натъкнала една от подчинените на Симеон Дянков, а няколко дни след това гафът бил поправен и държавата върнала парите, с които в продължение на години ощетявала бедния гражданин.

„Когато видях четирицифрената сума, едва не получих удар”, разказа пред „Стандарт” дядото, който определя случилото се като чудо. „Такива грешки се откриват при периодични инвентаризации на пенсиите”, споделя от своя страна заместник-шефката на парламентарната комисия по социална политика Светлана Ангелова. Грешката с пенсията на 62-годишния мъж от Русе станала при преизчисляването от 2000 година. „Връщали сме и по-големи суми”, обясни още Ангелова, която обаче бе категорична, че подобни грешки се случват изключително рядко.

източник: chudesa.net

Leave a Comment