Премиерът в оставка Бойко Борисов е приет отново в правителствена болница „Лозенец”. Това съобщи директорът на болница „Лозенец” проф. д-р Любомир Спасов.

Борисов е приет към 13.30 часа в правителствена болница в „Лозенец”. Постъпил е с общо неразположение, с отпадналост и с високи стойности на кръвното налягане – 180/100, посочи проф. Спасов.

Към момента Бойко Борисов е на системи, като целта е намаляване на стойностите на кръвното налягане. Премиерът в оставка ще остане в болница, колкото е необходимо и ще бъде под постоянно лекарско наблюдение, добави
д-р Спасов.

„Наблюдаваме го, кръвното налягане е все още високо, но предполагам, че ще го нормализираме. Все още са минали само няколко часа, откакто е постъпил”, каза д-р Спасов.

февруари Борисов постъпи в правителствена болница с високо кръвно. По-рано същия ден той присъства на връчването на мандата за съставяне на правителство от президента Росен Плевнелиев по обед в Президентството, където даде брифинг за медиите, а в болницата постъпи около 17,30 часа вечерта. Заради заболяването му бе отлагано на два пъти заседанието на правителството в оставка в сряда и в четвъртък. Борисов бе изписан в четвъртък следобяд от болницата и в петък присъства на правителственото заседание.

Източник: Dnes.bg

Leave a Comment