На девет обществени места в Пазарджик вече има свободен достъп до безплантен интернет, съобщи вчера кмета на общината Тодор Попов.

В момента сърфирането в нета е безплатно в местните паркове “ Острова“ и „Стадиона“, района на жп-гара, около църквите “ Св. Богородица“ и “ Св. Петка“, в центъра на града край сградата на общината, в парка пред частна болница.

До края на тази седмица местата за безплатна връзка ще станат 15. До края на март на територията на всички училища в Пазарджик също ще бъде осигурен свободен достъп до интернет.

От тази година е въдедено и изискването всички кандидати за разполагането на маси върху общински места, става дума за кафенета и заведения за обществено хранене, да осигуряват и безплатен интернет достъп върху наетата територия.

Още през есента на миналата година кметът на Пазарджик Тодор Попов обеща, че Пазарджик ще бъде първия град в Европа с безплатен Интернет, за което “ 24часа“ първи съобщи.

Предстой с безплатен достъп до световната мрежа да бъдат осигурени и обществените сгради. До края на настоящата година почти няма да има обществено място, или постройка, в Пазарджик без свободен безплатен достъп до Интернет.

източник: 24chasa.bg

Leave a Comment