Младеж стана регулировчик за половин час и оправи хаоса на натоварено столично кръстовище. Интересната случка се разиграла преди ден, а снимка на младежа, застанал под дъжда, продължава да събира възторжени коментари във Фейсбук.
Фотографията е публикувана от очевидеца Валентина Георгиева и към нея пише:

„Това са големите Пет кьошета в София – преди няколко минути спряха светофарите, стана голяма бърканица и един младеж – вижда се на снимката, изскочи от тротоара, застана на платното и започна да регулира движението, а преди това един трамвай беше излязъл извън мрежата си”, казва Георгиева. Голяма част от шофьорите започнали да ругаят регулировчика, но младежът им отговарял с усмивки и обяснението, че иска да помогне. Така изнервените шофьори се поуспокоили и започнали да се съобразяват с „катаджията”. Момчето останало „на служба” близо половин час под дъжда, а командите му към водачите били професионални.

„Гледайки този младеж, стоейки доста време под дъжда, си мислех – що е то гражданско общество – и може би е точно това – когато някъде има нужда от нас – да сме там, в точното време, на точното място .. и с усмивка да казваме … ами аз просто искам да помогна …. В днешния ден, макар и мокра от дъжда, се почувствах някак си леко, и горда .. че има такива млади българи …. Има надежда за България … :)))))))“, пише накрая Валентина под снимката.

източник: anonce.bg

Leave a Comment