Животът на Джироемон Кимура е преминал през три столетия

Рекордните 115 години и 253 дни навърши тези дни японецът Джироемон Кимура и с това стана най-дълго живелият мъж в света. Джироемон Кимура е един от най-известните столетници, пише ДПА, позовавайки се на “Книгата на рекордите на Гинес”. Той се сдоби този месец и с рекорда за най-възрастен жител на планетата, след като Дина Манфредини от Айова се спомина на 115 години и 257 дни.

Столетникът живее в град Киотанго в префектура Киото. Работил е в пощенско отделение 40 години, след което се е пенсионирал и се е занимавал с фермерство до 90-годишната си възраст. Макар сега по-голямата част от времето да прекарва у дома, Кимура се старае да поддържа физическата си форма.

Тайната на дългия си живот Кимура обяснява с правилното хранене.
“Колкото и вкусна да е храната, винаги трябва да се яде с мярка” – казва Кимура.
Мъжът е роден на 19 април 1897 година и е едва третият мъж в историята, доживял до 115 години. Неговият живот е преминал през цели три столетия.

Кимура е щастлив, че е станал свидетел на появата на автомобила, на телевизора, на интернет, на 6 британски монарха, на 5 японски императора и на 20 американски президента. Японецът има 7 деца, 14 внуци, 25 правнуци и 13 праправнуци.

Гинес отложи връчването на сертификата на Кимура за най-дълго живелия мъж на планетата, защото наскоро той бе приет в болница. Предишният мъжки рекорд по дълголетие се държеше от Томас Мортенсен от САЩ, който доживя до 115 години и 252 дни.

А абсолютният рекорд по дълголетие държи французойката Жан Калман, която се споминала през 1997 г., след като доживяла до 122-годишна възраст.

източник: chudesa.net

Leave a Comment