Руският президент Владимир Путин и досегашната му съпруга Людмила съобщиха в интервю за телевизионния канал “Россия 24″, че вече са разведени. Взехме това решение заедно – бракът ни е приключен, сподели Людмила Путина. Бившите съпрузи определят раздялата си като „цивилизован развод“. Ние на практика не се виждаме. Всеки си има собствен живот, каза Людмила.

Не обичам публичността, а и полетите ми тежат. Ние обичаме децата си, гордеем се с тях и ще се виждаме постоянно. Благодаря на Владимир Владимирович, че и сега ме подкрепя , заяви бившата първа дама на Русия. Гордея се, че децата ни се изучиха в Русия и живеят тук, добави Владимир Путин. За развода си Владимир и Людмила Путина съобщиха след спектакъла “Есмералда” в Кремълския дворец. Балетът е по мотиви от романа на Виктор Юго “Парижката Света Богородица”.
Владимир и Людмила Путина имат две дъщери — Мария (родена през 1985 г.) и Екатерина (родена през 1986 г.). Двамата сключват брак през 1983 г. Людмила Александровна учи 2 години в технически институт за инженер, но се отказва. Изкарва курс за стюардеси, започва работа и обслужва вътрешни полети. През 1981 г. по време на почивка между полети в тогавашния Ленинград отива на концерт, където се запознава с Владимир Путин. Людмила завършва Ленинградския университет със специалност филолог-романист през 1986 г.

Само преди седмица престижният британски всекидневник Times отбеляза, че Людмила не е виждана на публично място от близо година. Руските таблоиди неведнъж писаха, че Путин има връзка с бившата олимпийска шампионка Алина Кабаева, но от пресслужбата на Кремъл отричат тези публикации.

източник: infoobzor.net

Leave a Comment