Много румънци се очаква да преминат транзитно през страната ни на път за Гърция. Затова натоварен преди Нова година ще бъде пътят Русе – Велико Търново – Проходът на републиката – Стара Загора, предупреждават от Пътна полиция.

Те съветват леките коли да избягват да пътуват след 22 часа на 1 януари, когато отново ще бъдат пуснати тировете над 10 т. Интензивен трафик се чака от Румъния и през Силистра, както и по границата ни с Гърция. Освен че и българи ще празнуват в южната ни съседка, има заявки от гърци за курортите ни Банско и Пампорово.

Другите натоварени участъци са София – Сандански и магистралите „Хемус“ и „Тракия“. Полицаите по пътищата и в курортите ще проверяват за алкохол и наркотици. Навсякъде пътната настилка е мокра, шофьорите да карат със съобразена с условията скорост, съветват от КАТ.

Вчера нямаше голям наплив от пътуващи, както миналата седмица. Предполага се, че повечето от тях са слели празниците и вече се намират извън столицата. На 1 януари обаче те ще се завърнат към София и следобед трафикът ще е невероятен. Затова от Пътна полиция препоръчват на пътуващите да тръгнат по-рано, да карат в колона, без да изпреварват, и да бъдат толерантни. Най-много коли ще пътуват около 17 часа през първия ден на новата година.

Тогава столичният КАТ отново ще разпредели 80 полицаи до всеки светофар на входовете на София. Те ще следят движението, като при необходимост ще изключват светофара и ще регулират ръчно.

При Владая ще бъде въведена временна организация на движението, съобщиха от пътната агенция. От Перник в посока София чрез реверсивно движение от 10,30 до 16,30 часа ще бъдат осигруени две ленти.

Целта е да се подобри пропускателната способност на трасето в края на почивните дни, когато се очаква засилен трафик към столицата, за постигане по-голяма безопасност на пътя, обясниха от агенцията.

източник: 24chasa.bg

Leave a Comment