Който е казал, че красотата изисква жертви, едва ли някога е предполагал доколко прав може да се окаже наистина. 20-те години на една жена са периодът, в който тя се сдобива със своя женствен вид и в който красотата и младостта представляват естествената обвивка на всяко тяло. Изглежда обаче, много млади момичета не мислят така.

Проучване на ABC News показва, че ботокс терапиите, които временно парализират мускулите под кожата, са все по-популярни сред 20-годишните жени. Младите момичета използват козметичните процедури като средство за предотвратяване стареенето на тяхната кожа. Данните от изследването отчитат повишение с 10% на броя на младите жени, които прибягват до ботокса.

Според дерматолога доктор Джанин Дауни ранната терапия с ботокс наистина дава предимство на жените. Тя смята, че по този начин вероятността за образуване на бръчки значително намалява. Все пак дерматологът препоръчва първите терапии да започнат в началото на 30-те години, а не десетилетие по-рано.
Още по темата …

Други експерти са на различно мнение. Според тях инжектирането на ботокс в млада кожа може да навреди повече, отколкото да помогне. Немски изследователи смятат, че прекомерното използване на ботокс може да развие имунитет към продукта, пише Daily Mail. Явно предупредителните съобщения обаче, не стряскат младите жени.

Данните сочат, че от малко над 6 милиона инжекции ботокс, използвани през 2012 година във Великобритания, почти 100 000 са инжектирани в 20-годишни жени. Повечето пациентки твърдят, че няма да спрат с терапиите, щом веднъж са започнали. Психологът доктор Нанин Евинг предупреждава, че използването на ботокс в ранна възраст може да бъде опасно за психиката, ако се развие в зависимост.

източник: tialoto.bg

Leave a Comment