Профилът на бившия премиер на България Бойко Борисов беше хакнат. Само ден след като от ГЕРБ официално обявиха, че лидерът им си има собствен акаунт, въпросната страница беше изтрита от социалната мрежа. Новината беше официално потвърдена от пресцентъра на партията, а вариантите за атаката са два – или много хора са докладвали едновременно профила и от Фейсбук са го закрили автоматично, или самият акаунт е бил хакнат от компютърен специалист.

Потребители на социалната мрежа издават, че след като вчера стана ясно, че Бойко си има личен профил, в мрежата са тръгнали масови призиви той да бъде докладван, тъй като представлявал политическа организация. Появиха се дори слухове, че Николай Бареков стои зад атаката срещу бившия премиер. Журналистът бил организирал свои фенове, които да докладват профила на Бойко като по този начин го деактивират, коментират форумци.

Припомняме ви, че по-рано днес Бареков емна Борисов с обвинения за акаунта му. Репортерът се нахвърли срещу бившия си пръв приятел, заявявайки, че е невъзможно Бойко да пише статусите си лично, тъй като били прекалено “интелигентни” за човек на неговото ниво.

източник: pernik1.com

Leave a Comment