Американски фермери решиха да започнат оригинален експеримент, за да подобрят качеството на свинското месо – те хранят животните с марихуана.

Сюзън Грос е собственичка на ферма с площ 5 акра в Сиатъл. Тя е решила да храни свинете, като смесва марихуана с храната им и така им повишава апетита. На тестовете са подложени четири животни, които в течение на четири месеца са били хранени с марихуана. Те са наддали с между 7 и 11 килограма повече от останалите животинки, пише „Монитор“.

Мат Макалман, който отглежда тревата за медицински цели и е основният доставчик на марихуана за фермата на Грос, коментира, че вече има кокошки и телета, хранени с марихуана.

Свинското, отгледано от Грос, вече е стигнало до първите потребители, благодарение на Уилям фон Шнайдау, който е собственик на месарница в центъра на Сиатъл. Той самият разказва, че е сложил табела на месото, че е било отглеждано с трева и това повишило интереса към продукта.

Месото било продадено два пъти по-бързо от друг път, като дори идвали клиенти, които твърдели, че е по-сочно и вкусно. Според законите на щата храненето на животни с марихуана не е нелегално.

източник: novinite.bg

Leave a Comment