Оръжейниците от ВМЗ-Сопот посрещнаха с удовлетворение благата вест за изплащане на дължимите им трудови възнаграждения, след като днес бе взето решение 4 млн. лева от блокираните от НАП сметки на Оръжейницата да бъдат насочени за изплащането на заплати.

Лидерът на КНСБ в предприятието Иванка Иванова информира, че част от дължимите за октомври суми вече са по дебитните карти на работниците, а до часове синдикати и ръководство на предприятието ще обсъдят дали да продължат, или да прекратят стачката си.
3 300 работници във ВМЗ Сопот ще получат всички дължими аванси и заплати, след като НАП отблокира сметките на Оръжейницата, съобщи премиерът Бойко Борисов. Той поиска уволнението на директора Иван Стоенчев, тъй като по сигнал на синдикатите с дадените миналата година 6 милиона лева за заплати на работниците е купил материали на многократно по-високи цени.

Сигналът срещу Иван Стоенчев е внесен при главния прокурор Сотир Цацаров, съобщи лидерът на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев. Преговорите по оздравителната програма на ВМЗ продължават следващия вторник, когато ще станат ясни и съкращенията.

източник: razkritia.com

Leave a Comment