Трудовият пазар на Холандия ще бъде отворен за българи на 1 януари 2014 г. въпреки разкритите схеми за източване на социални помощи и осигуровки, заяви при посещението си в Момчилград посланикът на Холандия Карел ван Кестерен, цитиран от БТА.

Според него това, че някои българи са се възползвали неправомерно от системата не означава, че България се е възползвала. Той определи проблема като сериозен, „защото идеята не е хора да отиват на определен трудов пазар и да вземат социални помощи, без да са допринесли за тяхното формиране“, заяви дипломатът. Ван Кестерен подчерта, че през юни в България пристига експертна мисия от Холандия, за да се работи по всички отворени въпроси свързани с трудовата миграция и разрешаването им по оптималния и най-добър вариант за двете страни.

Холандският посланик пристигна в Момчилград, за да се включи заедно с кмета на града Акиф Акиф във вело-обиколката „Момчилград на колела“, част от българо-холандската инициатива за популяризиране на велосипедния транспорт в България – „Всички на колела“.

източник: infoobzor.net

Leave a Comment