„Гориво от бензиностанция на „Лукойл“ за втори път съсипва колата ми“, алармира ПИК редовният ни читател Милен Петров от София.
Днес по обед Милен и семейството му пътували в посока Варна и заредили с дизел на бензиностанцията преди разклона за Тетевен. Колата им е петгодишен джип „Рейндж Роувър“.
„Заредих до горе, защото двигателят беше празен. Няколко километра след това на таблото се изписа съобщение „Engine System Fault“ – повреда в двигателя. Колата рязко спря насред пътя преди дори да успея да ударя спирачки. Децата отзад почти изскочиха от седалките. Друг на мое място би се панирал, но аз за съжаление имам опит при такива ситуации.


Преди две годни пак пълних от „Лукойл“ и дни наред колата ми изписваше това съобщение и спираше когато си иска на пътя. В сервиза на „Мото Пфое“ казаха, че е от лошото гориво. Когато резервоарът се изпразни от този дизел, проблемите изведнъж изчезнаха. Оттогава не пълня в „Лукойл“, но днес нямаше как, наложи се и реших да рискувам. Ето какво се получи…“, жалва се Петров.
Пътуването му до Велико Търново се превърнало в кошмар. Колата гаснела на всеки пет минути. Шофьорът палел и тръгвала, все едно няма нищо до…следващия път. Така семейството взело разстоянието от разклона за Тетевен до Търново за почти четири часа.
„Колата ми е с фина настройка и явно датчиците са твърде чувствителни към некачествения дизел. Смятайте само с какво гориво тровят двигателите ни“, обобщава сиутацията шофьорът.

източник: pik.bg

Leave a Comment