Свидетели са видяли с очите си разстрела на възрастната жена в Бургас. Единият от тях – около 30-годишен мъж в момента е разпитван от полицията в Бургас. Това заяви пред ПИК Цветелина Рандева от полицията в Бургас.
Тя определи като „пълни фантасмагории“ публикациите в жълт сайт, че убиецът е задържан. „Работим много активно, надяваме се с скоро да заловим престъпника“, каза Рандева. Полицаите вече са свалили записите от камерите, по маршрута, по който е избягал килъра. Медията ни научи, че убиецът е дошъл пеша и след като е застрелял жертвата си, се е оттеглил на собствен ход в неизвестна посока.

„На пръв поглед нещата изглеждат така, че жертвата и убиецът имали среща. Жената излязла пред магазина, точно когато престъпникът дошъл. Говорили малко, след което той извадил оръжие и стрелял в тялото й. Тя паднала на земята, чули се писъци“, разказва Рандева. Хората изпаднали в ужас, започнали да крещят. Жената издъхнала веднага.
Съседи са видели нисък набит мъж да бяга от мястото. Продавачката от зеленчуковия магазин заяви, че жената и друг път е идвала в магазина, макар че живее в ж. к. Лазур. Бях в сервизното помещение, когато чух пукот като от бомбичка, каза магазинерката. Показанията на съседите се разминават. Според ени изстрелът е бил един, а според други – два.

Простреляната тази сутрин жена е убита на излизане от магазин за плодове и зеленчуци „Свежест“ в Бургас. Според очевидци, тя е руса, около 55-годишна. Носела е черна чанта, която след като паднала на земята, била на рамото й. Според съседи, тя не живее в района и е носела банкови документи.
Магазин „Свежест“ се намира в триетажна жилищна сграда, а съвсем близо до нея има детска площадка. „В часа на убийството тук е много оживено. Родителите водят децата си в намиращата се наблизо детска градина. Можеше да стане още по-голяма трагедия“, казаха живущите в района.

източник: pik.bg

Leave a Comment