Лекари спасиха бебето на блъсната на зебра родилка. Медиците в Стара Загора извадиха с цезарово сечение момиченцето, тъй като майката изпадна в кома. Спешната операция се наложи, след като „Рено“ блъсна бременна в 8-ия месец жена на пешеходна пътека в града и я прати в болницата с опасност за живота.

Младата майка Добринка Стойкова е със счупена основа на черепа. Няколко часа след инцидента лекари успяха да спасят живота на бебето. Докторите извадили хлапето, което тежало 3 кг и 400 г. Пеленачето е добре, борим се за майката, заявиха те, цитирани от вестник „Стандарт“.

Инцидентът на пешеходната пътека на старозагорско кръстовище е станал във вторник. Автомобил „Рено Клио“, управляван от 45-годишен шофьор от село Лясково, блъснал пресичащата 28-годишна жена. След удара тя паднала на асфалта и си счупила черепа.

Дошлите на място полицаи не установили алкохол в кръвта на водача. След катастрофата шофьорът отишъл до болницата, за да разбере какво е състоянието на пострадалата жена. По думите му трагедията станала по много нелеп начин. Жената стъпвала на пешеходната пътека и се връщала, докато се престраши да пресече. Преди да излезе по майчинство, Добринка работила във фирма за кабели.

Подобна сага се разигра преди близо година в Харманли. Тогава бременна в петия месец 33-годишна жена от Ивайловград пострада в катастрофа. Жената бе с охлузвания на височината на тазовите кости, без опасност за плода и живота й. По-късно роди здраво бебе.

източник: dete.bg

Leave a Comment