Грандиозен скандал се развихри на Мис Свят 2013. И за пореден път страната ни е засегната. След последното дефиле на претендентките за титлата от журито определиха десетте момичета, които според тях са най-достойни да носят короната на най-красивата неомъжена жена на планетата. Неочаквано за мнозина, най-вече българи, родната представителка Нанси Карабойчева не намери място сред десетте най-красиви жени.

Вместо нея, на финала на конкурса ще дефилира представителката на Камерун. Онлайн потребителите, не само в България, веднага скочиха срещу този избор. В интернет веднага се появиха мнения, че за поредна година изборът е на политическа основа и личните качества и визия на претендентките нямат никакво значение. “Мис Камерун не прилича на нищо, изобщо не може да се мери с Нанси”, възмущават се форумци.

Действително, африканската представителка притежава доста спорна хубост, особено сравнена с изяществото на нашето момиче. Факт е обаче, че както всяка година организаторите на Мис Свят искат да имат във финалната десетка поне две момичета от черния континент. Всичко това с цел да не бъдат обвинени в расизъм и да покажат, че подкрепят с пълна сила интеграцията на чернокожите в обществото, което е наболяла тема в световен аспект.

Освен Мис Камерун, другата тъмнокожа финалистка е Мис Судан.

източник: kliuki.net

Leave a Comment