Името на Христо Стоичков се забърка в поредния голям скандал. Този път най-известният наш футболист може да лежи в затвора, ако бъде признат за виновен, гръмнаха медиите в Италия и цяла Европа. Камата ще трябва да се яви пред съда в Парма. Стоичков игра във футболен клуб “Парма” през сезон 1995- 1996 г. За този период Камата игра в 23 мача и вкара 5 гола.

Стоичков и негови съотборници от “Парма” са обвинени в подписване на фалшиви договори за рекламна кампания на голямата компания ”Пармалат”, което е допринесло за обявяването на фалит на ”Пармалат”. За около 10 години са източени над 10 милиона евро и 11 милиона долара, благодарение на фалшивите договори за реклама на футболисти.

Ако Христо Стоичков бъде признат за виновен, той може да лежи около година и половина в затвора. Заедно с него пред съда ще бъдат изправени и футболни имена като Верон, Тюрам, Баджо и Креспо, пишат италианските медии. За скандала с компанията ”Пармалат” се разбра още миналата година.

Тогава носителят на ”Златната топка” заяви, че медиите просто търсят сензации и до съд няма да се стигне. Сега обаче положението е друго и заплахата от съдебни дела и присъди е съвсем реална.

източник: kliuki.ws

Leave a Comment