Двама сержанти от „Магистрална полиция” станаха изкупителна жертва и бяха уволнени от служба, защото се опитали да прикрият участието на Ники Михайлов в жестока катастрофа миналата година, завършила с един загинал и трима тежко ранени. Тези потресаващи факти разкриха офицери от КАТ и уточниха, че заповедта за покриване на националния вратар е спусната от голям шеф на „Пътна полиция”.
Върху случая бе спуснато пълно информационно затъмнение и въпреки че медиите съобщиха за случая, никой не знаеше истината за жестоките подробности. Тъй като участието на Ники Михайлов във въпросното ПТП бе на път да се превърне в медиен скандал, МВР назначи вътрешна проверка и в крайна сметка го отнесоха двама от редовите служители. Потресаващото тук е, че началникът издал заповедта се отървава напълно необезпокояван, въпреки че във „Вътрешна сигурност” много добре знаят кой е той и какви ги върши.

Зловещата катастрофа се случи на 18 май 2012, в района на х-л „Църна маца” на автомагистрала Тракия. Тогава л. а. „Опел” се удря челно в мантинелата при движение с почти 100 км/ч, завърта се и застава напречно на пътя. Точно в този момент се задава друг автомобил, който се движи с висока скорост и чиито водач не съумява да овладее волана. Джипът се забива в „Опел”-а и шофьорът му остава на място.
Ударът предизвиква задръстване на магистралата, а шофьорът на турски ТИР също не успява да се осъзнае навреме и с бясна скорост се врязва в тях. Минута след това в камиона се удря и микробус, а в него се врязва служебният автомобил на БФС – „Рейндж Роувър”, който е управляван именно от Ники Михайлов.

източник: skandalno.net

Leave a Comment