Голямото огнище на горящия мол на бул. „Стамболийски“ в столицата е загасено, казаха очевидци. Спрели са черните пламъци и стелещият се дим. Напълно са изгорели кино салоните.

Пожарните не успяват да достигнат до високите етажи на сградата. Около 20 ч те са се средоточили на ъгъла на ул. „Позитано“ и „Опълченска“, където е второто огнище на пожара.

Към момента няма съобщение за жертви. Клиентите на мола са евакуирани. Бул. „Стамболийски“ е блокиран за движение от органите на реда.

Спряно е движението в района на Мола на Стамболийски. Причината е пожар на покрива на сградата, съобщиха от Столична община. Създадена е организация за извеждане на хората.

Късо съединение, причинено от влагата, е най-вероятната причина за пожара в мола на бул. „Стамболийски“ в столицата. Това заяви главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ПБЗН).

Има вероятност пламъците да са тръгнали от разположен на близко билборд. Според Николов щетите от огъня не са големи.

За сега няма информация за пострадали от огъня хора, каза още Николов.

Веднага, след като е получен сигнала в 19:17 ч. на мястото са пристигнали 8 пожарни, а общо 70 огнеборци и полицаи са се погрижили за безопасността на хората.

За инцидентът е бил уведомен и премиерът Борисов.

източник: 24chasa.bg

Leave a Comment