Психиатър е посетил лично почетния председател на ДПС Ахмед Доган в сараите му, за да го прегледа. Доцент Игнат Петров е установил, че пациентът му е потиснат и в състояние на депресия и невроза.

На няколко пъти Доган представи болничен лист и не се яви като свидетел на делото срещу Октай Енимехмедов, който се опита да стреля в главата му с газов пистолет. В съда се усъмниха в болничните и назначиха доцента като  вещо лице по делото. Пациентът е видимо депревсивен и не излиза от дома си. Няма да коментирам точното му здравословно състояние пред медиите, за да не се стига до злоупотреби, каза медицинското светило. Предал съм заключението си в съда, нека там преценят.

За понеделник е насрочено новото заседание на селото срещу Октай, но видно от медицинските документи, основният свидетел на случилото се няма да може да отиде и да даде показания. В интерес на истината никой през  последните десет месеца не е виждал Доган да излиза от дома си. Медици коментират, че може от преживяния стрес той да е  развил страхова невроза и да си мисли, че вън го чакат хора, които искат да го ликвидират. Други пък смятат, че бившият ДПС лидер играе театър и не желае да ходи в съда и да обвинява Енимехмедов.

Предишните болнични на Доган също се оказаха издадени от психиатър в болницата в „Лозенец“. Там също е написана диагноза депресия. Не е ясно сега дали съдът ще даде ход на делото с останалите свидетели на случая. В противен случай то може да се влачи с години и състоянието на Доган да остане същото, без да преодолее страха си от излизане навън..

източник: skandalno.net

Leave a Comment