За съжаление синоптиците предрекоха сериозно застудяване още от началото на следващата седмица, когато температурите ще започнат да се понижават доста бързо.

След трети декември се очаква зимата да ни връхлети с пълна сила. Месечната прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките сочи, че декември ще бъде доста студен и снеговит.

През следващите няколко дни обаче времето ще се задържи сравнително топло за това време на годината.

Следващата седмица обаче ще постави началото на интензивни валежи като в много райони дъждът ще преминава в сняг.

Очаква се най-ниските температури през декември да бъдат между минус 9° и минус 14°, а максималните да достигнат стойности между 13 и 18 градуса.
През втората половина от десетдневието обаче времето ще застудее още повече, а валежите от сняг ще станат по-интензивни.

Последните няколко дни от първата десетдневка метеорологичната обстановка ще се успокои, а температурите отново ще поемат нагоре. Ще се създадат условия за мъгли.

След 13-14 декември се очаква нова порция сняг. Температурите ще се запазят близки до обичайните. Преваляванията в по-голямата част от страната ще са от сняг, а в най-южните райони и по Черноморието – от дъжд.

По-сериозно застудяване ще се усети около 15-ти и около 20-ти декември.

източник: pravda.bg

Leave a Comment