Депутати от БСП, близки до Сергей Станишев, превзеха огромен имот край езерото в кв. Панчарево на главния път между София и Самоков срещу ресторант „Лебеда“, научи ПИК.
„Социалистите пратиха две мутри с дебели вратове, за да „очистят“ района и да започнат строеж“, разказа пред медията ни местен жител. До сега не е ясно какъв точно ще бъде обектът и дали изобщо е законен. Панчаревци обаче се опасяват, че новата сграда ще вреди сериозно на езерото, което е атракцион за цяла София.

„Цялата мръсотия от новопостроената сграда ще отива в езерото, където хората се къпят и спортуват“, убедена е жена от квартала.

Безумията обаче не свършват до тук. Инвеститорите на съмнителния парцел имат намерение да направят детската площадка, която се намира пред общината, кръгово движение, за да може да си вкарват колите в подземния паркинг. „Това е пълен абсурд, тази площадка е тук от години и всички идваме тук с децата си“, разказа разтревожена майка.

Детската площадка, която има опасност да бъде премахната
Хората в Панчарево са много обезпокоени от наглата строителна инвазия и в момента събират подписка за спирането на строежа, която е подкрепена и от местните от Кокаляне и Горубляне. Списъкът ще бъде изпратен до кмета на София Йорданка Фандъкова като протест срещу безконтролното строене в квартала.
Oчаквайте още подробности за скандалния случай!

източник: pik.bg

Leave a Comment